Wat maakt een product natuurlijk? De waarheid achter de term.

 

Wat betekent de term "natuurlijk" voor jou? Wanneer de meeste mensen dit woord horen, denken ze aan dingen die goed voor hen zijn, zoals fruit en groenten.

 

Maar als het om een product gaat, kan de term iets dubbelzinniger zijn. In feite verschilt de definitie van natuurlijk van land tot land. In sommige gevallen kan het verwijzen naar iets dat is gemaakt zonder chemicaliën of kunstmatige ingrediënten. In andere gevallen kan het gewoon betekenen dat het product biologisch is. Wat is de natuurlijke grens?

In dit artikel zullen we de verschillende definities van natuurlijk onderzoeken en bespreken we waar je op kunt letten wanneer je wilt gaan voor een goede huidverzorgingsproduct.

Wat is natuurlijk en wat betekent het om natuurlijk te zijn?

De definitie van natuurlijk kan dus enorm variëren, afhankelijk van aan wie je het vraagt. Natuurlijk zijn voor een vegetariër houdt in dat hij gerechten met alleen groenten eet. Geen make-up dragen kan voor anderen ook als natuurlijk worden beschouwd.

Veel mensen denken dat natuurlijk betekent dat je een hippie bent, of op een boerderij woont. Maar eigenlijk is het overal op van toepassing, maar niet altijd logisch.

Het woord "natuurlijk" kan voor verschillende mensen verschillende dingen betekenen. Het is niet zo vanzelfsprekend.

De natuur in huidverzorging

Het is ook noodzakelijk te weten wat de definitie van natuurlijk inhoudt om weloverwogen aankopen te kunnen doen als het gaat om een huidverzorgingsproduct.

Wat betekent de term "natuurlijk" als het gaat om een product en zijn ingrediënten?

Veel mensen gebruiken de term "natuurlijk" om te verwijzen naar een product dat is gemaakt zonder chemicaliën of kunstmatige ingrediënten. Dit is echter niet altijd waar.

De natuur in een product

Er is veel aanwezig op de markt die als natuurlijk worden bestempeld, maar in tegenstelling toch schadelijke chemicaliën en additieven bevatten.

Synoniemen. Wat is het verschil tussen natuurlijk en biologisch?

Zijn beide woorden synoniemen? Uiteraard vanzelf vanzelfsprekend allicht, echter zijn er verschillende soorten verzorgingsproducten: kunstmatig, zonder kunstmatige ingrediënten of chemicaliën (natuurlijk) en producten die biologische ingrediënten bevatten.

Hoe worden natuurlijke ingrediënten bepaald en gecontroleerd door fabrikanten en overheidsinstanties?

In tegenstelling tot vele andere landen, moeten fabrikanten die in de EU willen verkopen, een aantal veiligheidstests ondergaan.

Geen synthetische stoffen

Zij mogen geen synthetische stoffen of dierlijke derivaten gebruiken. Het belangrijkste is voor fabrikanten die hun goederen in de Europese Unie op de markt willen brengen.

Weergaven Food and Drug Administration (FDA)

De Food and Drug Administration (FDA) heeft ook voorschriften voor ingrediënten in persoonlijke verzorgingsproducten.

Aanvullende voorwaarden

De FDA eist van fabrikanten dat zij veiligheidsgegevens overleggen voordat zij deze op hun etiketten of in ander marketingmateriaal gebruiken.

Weergaven ingrediëntenlijst

Om er zeker van te zijn dat je een product koopt dat goede ingrediënten bevat, lees altijd het etiket zorgvuldig. De kenmerken voor de ingrediënten kun je na het lezen ook online onderzoeken en beschrijven. Let op woorden als "natuurlijk" of "botanisch", die aangeven dat het ingrediënt van een plant afkomstig is.

Gouden Regel

En dan is er nog de gouden regel: als je niet begrijpt wat er in de lijst van ingrediënten staat, koop het dan niet. Ervan uitgaan dat een product natuurlijk is alleen omdat het enkele goede bestanddelen bevat, is niet altijd juist.

Biologische zepen

Bekijk onze collectie van biologische zepen voor meer inspiratie. Deze zijn gemaakt van natuurlijke oliën, kruiden en essentiële oliën voor een heerlijk geurende ervaring.

Geniet van je dagelijkse ochtend en avond zelfverzorgingsroutine met deze uiterst delicate ingrediënten die uw huid fris en schoon houden.
Example blog post
Example blog post
Example blog post