Turks luxe woningtextiel: De Hammam Ervaring

De Turkse hammam, een van de meest befaamde en luxueuze Turkse gebruiken, is ook bij de toeristen naar Istanbul in populariteit toegenomen.

Wij zijn verheugd je kennis te laten maken met de hammam ervaring! De hammam is een eeuwenoud ritueel dat al eeuwenlang wordt beoefend, en veel mensen zijn het gaan associëren met Turks luxe woningtextiel.

De traditionele snelle absorberende werking van een hamamdoek is bij de meesten van ons wel bekend, maar in dit artikel zullen we de geschiedenis van hamamdoeken doornemen.

Pestemal Hammamdoek Towel

De hammam ervaring

Laten we beginnen met een korte geschiedenis van de hammam ervaring in Turkije. Het Turkse bad is duizend jaar oud en is een integraal onderdeel van de cultuur in Turkije.

 Oorspronkelijk gecreëerd als een zuiveringsritueel vijf keer per dag, maar het heeft nog steeds zijn oorspronkelijke functie: zich reinigen voordat men naar de moskee of een heiligdom gaat, voordat het meer werd dan dat!

 Deze ervaring wordt nu door sommige Turken minder gezien door religieus belang maar in plaats daarvan omdat ze genieten van het verzorgen van zichzelf na het sporten of werken op deze speciale dagen waarop alle barrières samen wegvallen in het niets terwijl het zweet van de huid druipt in cement poelen onder ons.

 

De hammam in het Ottomaanse Rijk

De hammam werd voor het eerst gebruikt in het Ottomaanse Rijk en was alleen toegankelijk voor mannen.

Vrouwen konden echter op bepaalde tijden van de dag naar binnen om te profiteren van deze spirituele ervaring die hen als gemeenschap dichter bij elkaar bracht door kleren te wassen terwijl ze zweten zonder onzuiverheden voordat ze weer blinkend schoon de maatschappij in kwamen

Het ritueel van de Hammam is ook een integrerend deel van het dagelijks leven bij velerlei gemeenschap die zich met elkaar in de hammam om sociale en culturele redenen.

Er heerst een groot gemeenschapsgevoel in de hammam, waar mensen samenkomen om te roddelen, te ontspannen en van elkaars gezelschap te genieten.

De moderne hammam ervaring

Tegenwoordig kunnen zowel mannen als vrouwen genieten van de hammam ervaring - die in de loop der tijd luxueuzer is geworden. In de meeste delen van Turkije is het tegenwoordig echter gebruikelijk om aparte faciliteiten voor beide geslachten te hebben - met sauna's, massage, en zelfs schoonheidsbehandelingen beschikbaar voor vrouwen.

 

Waffle Pestemal Hamamdoek

Hammam ritueel

Vandaag zijn de traditionele Turkse baden meestal te vinden in historische gebouwen waar ze nog steeds hun oorspronkelijke functie behouden als welzijnsoorden voor lichaam en geest.

Schoenen uit

Wanneer je de hammam in Turkije bezoekt, moet je je schoenen en kleding uittrekken. Je krijgt dan een badjas of pestemal als omslagdoek.

Warme kamer en de koude kamer

Je wordt vervolgens naar de warme kamer geleid, waar je op een marmeren plaat gaat zitten (of meteen in bad gaat als dat beschikbaar is) en de stoom je poriën laat openen. Na ongeveer 15 minuten gaat je naar de koude kamer, waar je je kunt verfrissen met koud water.

Daarna gaat je naar de warme ruimte (of sauna) voor een snelle stoombeurt, en weer terug naar de warme ruimte waar oliën over je hele lichaam worden aangebracht.

Het ritueel van de hammam is voltooid wanneer je nog een bad neemt in de laatste afkoeling ruimte voordat u zich aankleedt in.

Tot slot kun je genieten van een verfrissend drankje en ontspannen in de lounge voordat je je verfrist en ontspannen huiswaarts keert.

Modernisering van een eeuwenoude traditie met moderne luxe Turkse badhanddoeken

De hammam is echter al lang geleden geëvolueerd tot een sociale gelegenheid om te ontspannen en tot rust te komen met vrienden. In de meeste steden in Turkije vind je een traditioneel Turks badhuis. In feite zijn deze hammams al eeuwenlang een belangrijk aspect van de Turkse cultuur - en vandaag de dag zijn het populaire toeristische attracties!

Wat niet veranderd is, is het gemeenschapsgevoel tussen mensen die de hammam bezoeken - iets wat wij bij madeathand waarderen en proberen te herscheppen met onze eigen ambachtelijke collectie van Turks luxe woningtextiel.

De ervaring kan zeer luxueus zijn, en veel mensen zijn het gaan associëren met Turks luxe woningtextiel.

Turks luxe woningtextiel - traditie en innovatie

Bij madeathand houden we van mooi, absorberend en comfortabel woningtextiel. Wij zijn geïnspireerd door de hammam rituelen die wij zelf als kind hebben ervaren. Daarom kun je in eigen badkamer de traditionele hammam ervaring zelf ervaren!

Herringbone Pestemal Towel Hamamdoek

De hammamdoek is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van licht mint, gebroken wit tot sjieke rode tinten.

 

 

Zo is jouw hamamdoek compleet

Of je nu naar het strand gaat of op zoek bent naar een hammamdoek voor bij je thuis. Of wil je je helemaal mee inwikkelen of snel drogen? De hammamdoek kan op verschillende manieren worden gebruikt - als handdoek, strandlaken, doek, hammamdoek voor gasten, of zelfs gewoon als decoratie in je huis.

De hamamdoeken kunnen op verschillende manieren worden gebruikt en is ook nog eens in verschillende afmetingen verkrijgbaar.

Het traditionele hammamdoek

Het traditionele hammamdoek ontwerp bevat patronen die de vele zegeningen van het leven symboliseren, is daarnaast hand geweven, snel droog. Of je nu op zoek bent naar iets in een praktische vorm of louter decoratief, de luxe woningtextiel van madeathand geeft elk huis een authentiek vleugje cultuur.

Waffle Pestemal Hammamdoek Towel

Het belang van de hammam rituelen

Het ritueel van het Turkse bad is een fundamenteel onderdeel van de cultuur in Turkije. Het is een gelegenheid voor mensen om te ontspannen en gecentreerd met vrienden, maar ook tijd die hen in staat stelt om te socialiseren onder het genot van warme waterige gelukzaligheid!

Wat kun je verwachten bij een bezoek aan een hammam in Turkije

Voor sommigen is het traditionele Turkse badhuis een plaats van eenvoudige ontspanning. Voor anderen is het een gelegenheid om nieuwe vrienden te maken en te socialiseren met de lokale bevolking. De ervaring kan zowel ontspannend als verkwikkend zijn - afhankelijk van uw stemming!

Harem Pestemal Hamamdoek 100% Katoen

Verwen jezelf

Als je op zoek bent naar iets om jezelf echt te verwennen, waarom probeer je dan niet een hammam bij jou thuis?

Het luxe woningtextiel van vandaag kan helpen om deze ervaring bij jouw thuis na te bootsen met onze luxueuze producten gemaakt van hoge kwaliteit katoen. Onze pestemal hammamdoeken en plaids zijn hier perfect voor, met hun authentieke ontwerpen die de vele zegeningen van het leven symboliseren.

Bekijk nu al onze artikelen online en gooi jouw favoriet vandaag nog in je winkelwagen.


Example blog post
Example blog post
Example blog post