Hoe zorg je voor je hamamdoeken op de juiste manier: De ultieme gids

Strandlaken Hammam Doeken Pestemal Turkish Towel

 

Als je net hebt geïnvesteerd in een set hamamdoeken, dan wil je er zeker van zijn dat je ze op de juiste manier onderhoudt.

Hamamdoeken zijn op ambachtelijke wijze gemaakt van 100% natuurlijk katoen en ze zijn ongelooflijk absorberend, heerlijk zacht en van uitstekende kwaliteit, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in de badkamer, keuken of als strandlaken.

 

Een goede verzorging van uw hamamdoek is essentieel, vooral als je hem lang wilt gebruiken. Het voordeel van een hamamdoek is dat hij lekker soepel, heerlijk zacht en absorberender wordt naarmate je hem langer gebruikt.

In deze artikel bespreken we hoe je je hamamdoek goed kunt verzorgen, zodat hij zacht en absorberend blijft en nog jaren meegaat.

Wat zijn hamamdoeken en waar komen ze vandaan

Hamam is een Turks woord, dat bad betekent. Hamamdoeken, ook bekend als peshtemals, zijn een populaire keuze aan het worden voor mensen die op zoek zijn naar een sneldrogende en absorberende geweven hamamdoek. Ze kunnen overal voor gebruikt worden, van afdrogen na een douche tot gebruik als stranddeken.


Materiaal hydrofiel katoen

Een hydrofiele handdoek is geweldig om in uw badkamer te hebben, omdat hij "van water houdt" Een hydrofiele handdoek kan worden gebruikt als badjas of om je lichaam worden gewikkeld tijdens het douchen of nadat je uit het zwembad bent gekomen.

Hammam Doeken Pestemal Turkish Towel

Hamamdoeken zijn gemaakt van 100% natuurlijk Turks katoen, en daarom zijn ze zo absorberend.

Het garen dat wordt gebruikt om deze hamamdoeken te maken is ook veel dunner dan andere soorten katoenen handdoek garens, waardoor ze licht en snel drogen.

Kleur

De elegante, mooie hamamdoeken zijn gewoonlijk wit of gebroken wit van kleur, en hebben een gestructureerd oppervlak.

Hoe zorg je op de juiste manier voor je hamamdoek

Nu u iets meer weet over hamamdoeken, laten we eens bespreken hoe u ze goed kunt verzorgen.

Eerste gebruik

Als je wilt dat je hamamdoek jaren meegaat, is het belangrijk om hem voor het eerste gebruik te wassen. Dit zal overtollig pluis verwijderen en de hamamdoek meer absorberend maken. 

Week je hamamdoek een nacht in koel water als u hem voor het eerst krijgt. De katoenvezels zullen bloeien en zachter en meer absorberend worden als gevolg van dit weken. Wring de peshtemal 's morgens volledig droog voordat je hem in de machine wast.

Voor je het gebruikt, was het

Je kunt je hamam hamamdoek in de wasmachine wassen op een zacht programma met koel water of op 30°. Laat hem aan de lucht drogen na het wassen.

Drogen

Hang je hamam hamamdoek na het wassen te drogen in een goed geventileerde ruimte. Stop hem niet in de droger, omdat dit de vezels kan beschadigen. Omdat warmte de katoenvezels kan beschadigen, raden wij aan je hamamdoek niet in de droogtrommel te doen.

Wasmiddel

Gebruik stevige, eenvoudige wasmiddelen, zoals wasmiddel dat speciaal voor textiel is ontworpen, omdat ze zacht zijn voor je katoenen kleding.

Vermijd bleekmiddel en wasverzachter

Bleekmiddel en wasverzachter beschadigen de katoenen vezels, terwijl wasverzachter het absorberend vermogen vermindert. Af en toe azijn en/of zuiveringszout aan je wasgoed toevoegen helpt je hamamdoek zachter te maken, en verwijdert ziektekiemen.

Zodra  je hamamdoek droog is, kun je hem weer gebruiken.

De verschillende manieren waarop je een hamamdoek kunt gebruiken

Hamamdoeken kunnen voor van alles worden gebruikt, van afdrogen na een douche tot gebruik als stranddeken.

Je kunt jezelf afdrogen met een hamamdoek na het nemen van een lekkere, warme douche of bad, omdat ze zijn ontworpen om gemakkelijk water te absorberen zonder vuil te absorberen.

Deze veelzijdige hamamdoeken worden niet alleen gebruikt in Turkse badhuizen, ze kunnen worden gebruikt als stranddeken, sarong of omslagdoek. Ze zijn licht en luchtig, waardoor ze perfect zijn voor warm weer. 

Hammam doeken pestemal Turkish Towel

Fairtrade hamamdoeken

Op zoek naar een veelzijdige hamamdoek die het allemaal kan? Bekijk dan onze ruime assortiment hamamdoeken en kies uit de unieke collectie hamamdoeken met vele verschillende stijlen en diverse kleuren. Bekijk ook onze nieuwste producten.


Example blog post
Example blog post
Example blog post