Hoe de bloedcirculatie te verhogen: Exfoliërende Washandjes

Wist je dat een slechte bloedsomloop een grote impact kan hebben op je kwaliteit van leven? Het is belangrijk om de nodige stappen te ondernemen om de bloedstroom te verhogen en te voorkomen dat het in de eerste plaats gebeurt.

Exfoliërende washandjes zijn één manier, omdat ze niet alleen de bloedcirculatie stimuleren, maar ook je huid voorbereiden op hydratatie. 

Hoe meer bloedcirculatie je hebt, hoe minder kans er is op cellulitis, ook wel bekend als "sinaasappelhuid".

slechte bloedsomloop

In dit artikel laten we u zien hoe je je bloedsomloop kunt verhogen en de hele dag door voor een constante goede doorbloeding kunt zorgen.

Het belang van de bloedsomloop

Het bloedvatenstelsel is een uitgebreid netwerk van kleine bloedvaten dat zuurstof en voedingsstoffen door het hele lichaam vervoert.

Dit systeem is verantwoordelijk voor de toevoer van de energie en voedingsstoffen die elke cel nodig heeft om te functioneren.

Een slechte bloedsomloop (slechte doorbloeding)

slechte bloedsomloop_2

Hoe weet je of je last van een slechte bloedsomloop or slechte doorbloeding? Heb je regelmatig last van haaruitval, verstopte aderen (slagaders) of de vele gezondheidsproblemen die een slechte doorbloeding met zich meebrengt?

De oorzaken voor een slechte doorbloeding (slechte bloedsomloop) zijn meestal blokkades in je lichaam.

 

Wanneer de toevoer van het bloedvatenstelsel geblokkeerd of onderbroken wordt, kan het bovenstaande basisproces belemmerd worden, wat kan leiden tot een hele reeks gezondheidsproblemen.

 

Gezondheidsproblemen bij blokkades

Zo kun je last hebben van onder andere: vermoeidheid en moeheid, broze nagels, trage spijsvertering, brandend maagzuur, zwelling in de benen en voeten, koude handen en voeten, dode huidcellen, slechte wondgenezing, spataderen, en zelfs hartaanvallen, hart en vaatziekten, haaruitval, overgewicht, beroertes en overige medische problemen.

 

 

 

slechte bloedsomloop_3

Wat kun je doen om slechte bloedcirculatie (slechte doorbloeding) te verbeteren?

Wil je je bloedsomloop stimuleren en voor je lichaam en al organen zorgen? Dan zijn dit de beste manieren voor een betere doorbloeding: bewegen, gezond eten (voldoende voedingsstoffen), elke dag scrubben, vermijd roken (stop met roken!) en overmatig alcoholgebruik, zorg voor een gezond gewicht, en vermijd lang zitten of staan.

Het gebruik van exfoliërende washandjes kan ook zeker helpen.

 

Exfoliërende washandjes en hun voordelen

Een goede bloedcirculatie begint met het zorgen voor je huid. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van scrubs en exfoliërende washandjes, waaronder: Het reinigen en polijsten van uw huid met leisteen- of marmerkorrels voor een gezonder uiterlijk en het behandelen van een droge huid.

Natuurlijke mineralen

De natuurlijke mineralen verwijderen dode cellen die de poriën kunnen verstoppen en zwarte puntjes (of witte koppen) kunnen veroorzaken.

Exfoliëren

Exfoliëren helpt fijne lijntjes als gevolg van ouderdom te verminderen. Het aanbrengen van een dikke laag anti-aging crème op het gezicht voor het slapengaan doet ook wonderen omdat het de bloedcirculatie onder het gezicht stimuleert.

Exfoliërende washandjes openen de poriën, stimuleren de bloedsomloop en bereiden de huid voor op hydratatie. Of het nu in een Turks badhuis is of thuis in je eigen badkamer, je huid zal zacht en vernieuwd aanvoelen.

Geiten haar washand

Onze geiten haar washandjes zijn gemaakt van plantaardige vezels (cellulose) of gebreid van geitenhaar door lokale dorpsvrouwen.

slechte bloedsomloop_4

 

 

 

Beide soorten zijn biologisch afbreekbaar, laten geen afval achter en zijn milieuvriendelijk, zodat je weet dat ze goed zijn voor het milieu en voor jou.

De beste tijd om te scrubben is 's avonds, want het helpt ontstekingen door acne te verminderen en het bevordert de collageenproductie waardoor rimpels na verloop van tijd minder worden. 

 

slechte bloedsomloop_5

Aanvullende tips voor slechte bloedcirculatie

Om je verminderde bloedcirculatie of bloeddoorstroming te optimaliseren, zijn hier nog enkele tips die je kunt proberen:

Opstaan na lang zitten

Wanneer je opstaat na lang zitten op kantoor of een lange vliegreis, zul je last hebben van tintelingen, pijnlijke benen of zware benen. Zorg ervoor dat je bij het opstaan kleine stapjes neemt om de druk op jezelf niet te veel te verhogen, omdat dit problemen kan veroorzaken met de bloedstroom en sneller tot vermoeidheid kan leiden dan verwacht - ook wel bekend als "het zipper-effect". 

Verbeter een slechte zithouding

Zorg voor een comfortabele stoel om een slechte houding tegen te gaan en te corrigeren zonder de bloedstroom of bloedtoevoer te belemmeren.

Drink voldoende water

slechte bloedsomloop_6

 

 

Water drinken is erg belangrijk. Het is van cruciaal belang dagelijks voldoende water te drinken. Drink 8 tot 10 glazen water per dag, naast andere dranken. Koud water moet worden vermeden.

Groene thee heeft veel voordelen, en één daarvan is dat het je helpt gehydrateerd te blijven.

slechte bloedsomloop_7

Vermijd warme dranken voor het slapen

Vermijd het drinken van warme dranken voor het slapengaan, omdat dit kan leiden tot uitdroging en zweten terwijl u slaapt, wat het moeilijk maakt voor koele lucht om ons lichaam 's nachts binnen te komen.

Zuurstof krijgen en wandelen

Maak indien mogelijk 's avonds wandelingen buiten waar er meer natuurlijk licht is. Zo kun je ook je lichaam goed functioneert doordat je lichaam voldoende zuurstof binnen krijgt.

Beweeg

Voldoende bewegen is belangrijk om verkalking in de botten tegen te gaan. Doe aan yoga of beoefen andere vormen van stretching.

Meer zout, kalium of magnesium

Zorg voor voldoende voedingsstoffen in je dieet. Je kunt ook proberen meer zout, kalium of magnesium aan je dieet toe te voegen, omdat deze helpen bij de vochtverdeling in ons lichaam; een gebrek hieraan kan leiden tot symptomen van hoge bloeddruk, zoals zwellingen rond vingers en tenen. En je handen kunnen daarnaast ook koud aanvoelen.

Bij aanhoudende klachten van een slechte bloedcirculatie, kun je het beste even contact opnemen met je huisarts.

Als je op zoek bent naar een gezonde bloeddoorstroming en een slechte bloedsomloop wilt voorkomen, raden wij je aan onze producten eens te proberen. We hebben verschillende exfoliërende washandjes bij de hand om je te helpen je bloedsomloop te stimuleren.

Welke andere manieren zouden volgens jou kunnen helpen om een goede bloeddoorstroming te behouden? Volg ons op Social Media en deel met ons wat verder goed werkt voor een gezonde bloedsomloop en circulatie. 


Example blog post
Example blog post
Example blog post