De oorsprong van Valentijn: Een uniek cadeau voor je geliefde

Ken je het verhaal van Valentijnsdag? Het is een verhaal zo oud als de tijd zelf, en heeft zijn wortels in het oude Rome.

De geschiedenis van Valentijn is gevuld met vele interessante verhalen. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, gaat Valentijn niet alleen over chocolade en rozen; het heeft zijn eigen rijke geschiedenis die kan zorgen voor een boeiend gespreksonderwerp.

Echte liefde komt niet alleen voor in verhalen waarin een man zijn geliefde bloemen en snoep stuurt om hun jubileum te vieren. Echte geliefden kunnen over alles onder de zon praten, inclusief politiek of sport - maar meestal niet over allebei tegelijk.

 

In deze blogpost gaan we dieper in op de oorsprong van deze speciale dag, en bespreken we enkele unieke valentijn cadeau ideeën voor je geliefde of misschien zelfs geheime liefde.

Wat is de geschiedenis van Valentijnsdag en hoe komt het dat het vandaag gevierd wordt?

De oorsprong van Valentijnsdag is heel fascinerend. Er zijn namelijk een aantal verhalen over de oorsprong van Valentijn.

Het verhaal van de oude Romeinen

Volgens een legende vierden de oude Romeinen een feest genaamd Lupercalia, dat in veel opzichten vergelijkbaar was met Valentijnsdag. Jonge dames kregen namen uit een doos om hun minnaars te kiezen. Dit was een heidens feest dat gericht was op vruchtbaarheid en liefde en dat plaatsvond voor de geboorte van Christus.

Het verhaal van de liefde vogels

Een derde legende vertelt dat Valentijnsdag wordt gevierd vanwege een liefdesverhaal tussen twee vogels. Cupido, de god van de liefde, schoot een pijl op twee duiven en zij werden op slag verliefd. Ze waren zo gelukkig samen dat ze besloten te trouwen.

Het verhaal van Sint Valentijn en de priesters

Wie was Sint Valentijn en wat heeft hij gedaan om geassocieerd te worden met liefde en romantiek? Er bestaan verschillende legenden over het leven van Sint Valentijn.

Is het het verhaal van Valentijn, een priester die meer dan 2000 jaar geleden gevangen werd gezet omdat hij paren van hetzelfde geslacht huwde? 

Toen Valentijn voor het eerst populair werd in de kerk, werd het gevierd op 14 februari en daarom gaven jonge mannen hun vriendinnetjes bloemen om te laten zien hoeveel ze om hen gaven.

Een rooms-katholieke heilige

Volgens een legende was Sint Valentijn een rooms-katholieke heilige die in de derde eeuw na Christus in Rome leefde. Vanwege zijn edelmoedige aard en zijn inspanningen om jonge paren te helpen bij het samenzijn, wordt hij geassocieerd met de liefde.

Of helemaal geen heilige?

Een ander verhaal suggereert dat Sint Valentijn helemaal geen heilige was, maar een gevangene in Rome die bevriend raakte met een bewaker genaamd Valentinus en verliefd werd op de dochter van de cipier, aan wie hij brieven schreef.

Het verhaal van Valentijnsdag en de priesters is zeer interessant. Het begint in het oude Rome, waar een priester, Claudius II, zich zorgen maakte over het feit dat Romeinse soldaten niet trouwden omdat ze hun gezin niet wilden achterlaten terwijl ze als legeraanvoerder dienden.

De Romeinen geloofden dat het krijgen van dat een huwelijk mannen zwakker maakte en dat zij minder geneigd zouden zijn in de strijd te vechten als zij een gezin hadden. Dus verbood Claudius II het huwelijk voor zijn soldaten.

Valentijn, die geloofde in de heiligheid van het huwelijk, besloot de bevelen van Claudius II te trotseren en bleef in het geheim paren trouwen. Toen zijn tijd erop zat, had hij werd geëxecuteerd op 14 februari; een andere versie beweert echter dat hij het overleefde en werd onthoofd vanwege zijn geloof.

Vandaag gedenken wij Valentijn niet alleen om zijn verzet, maar ook om zijn liefde en medeleven. Hij is een symbool van ware liefde en romantiek.

Hoe vieren mensen Valentijnsdag vandaag?

Over de hele wereld vieren mensen Valentijn op veel verschillende manieren. In de meeste landen is het een dag om liefde en genegenheid te betuigen aan de partner of echtgenoot. Veel mensen geven op deze dag cadeaus zoals bloemen, chocolaatjes, kaarten of brieven.

Tegenwoordig wordt Valentijn in veel landen over de hele wereld gevierd met geschenken en bloemen. Het is een populaire traditie geworden om op deze dag kaarten of brieven te geven met gedichten of verzen die liefde en genegenheid uitdrukken . Veel koppels genieten op Valentijn ook van speciale maaltijden of romantische uitjes.

Waarom geven mensen cadeaus op Valentijn, en wat zijn enkele populaire cadeau-ideeën?

Sommige koppels genieten ook van speciale maaltijden of romantische uitjes samen. Waarom geven mensen cadeaus op Valentijn? Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen op deze dag cadeaus geven. Sommige mensen geloven dat het een manier is om hun liefde en affectie voor hun partner of echtgenoot te tonen. Anderen denken dat het een manier is om dankbaarheid te tonen voor het hebben van een relatie. En sommige mensen vinden het gewoon leuk om cadeaus te geven.

Wat zijn enkele unieke cadeau-ideeën voor je geliefde op Valentijn?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je geliefde zich speciaal voelt op deze speciale Valentijnsdag?

 

Geef je geliefde een speciaal Valentijnscadeau

Je kunt je geliefde op Valentijnsdag een speciaal gevoel geven door iets unieks en gedenkwaardigs te doen. Eén manier is om hem of haar een cadeau te geven dat laat zien hoeveel je om hem of haar geeft.

Samen tijd doorbrengen op deze dag

Je kunt ook samen tijd doorbrengen op deze dag, iets doen wat jouw geliefde leuk zou vinden of thuis zijn of haar favoriete maaltijd maken. Als je het geld hebt en je je geliefde echt wilt verrassen met een lief cadeau boek dan een romantisch weekendje weg.

Een doos bonbons

Met chocolade kan het nooit fout gaan. Of het nu een klein doosje, een groot stuk melkchocolade of witte chocolade is, er is altijd wel iemand die wil dat zijn Valentijnscadeau zoet smaakt!

Maak je eigen Valentijnskaart

Als je echt creatief wilt zijn, waarom maak je dan niet je eigen Valentijnskaart? Je kunt online veel gratis sjablonen vinden of er gewoon zelf een tekenen. Je kunt je Valentijnskaart vullen met hartjes of 1 groot hart. Valentijnskaarten zijn altijd leuk om te krijgen en te geven.

Verras je lief met een liefdesbrief

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een uniek cadeau voor je grote liefde en wil je weten hoe je zijn of haar hart verovert, dan kun je overwegen je partner een Valentijnskaart of -brief te geven met gedichten of verzen waarin liefde en genegenheid worden uitgedrukt, misschien kun je deze zelfs een beetje personaliseren en zelf schrijven.

Koop een speciaal cadeau voor je liefje

Als je op zoek naar leuke cadeau ideeën, bekijk dan onze assortiment met 100% Natuurlijke Handgemaakt Bad & Lichaam Cadeau pakketen. Hiermee haal je het zonnetje in huis!

handgemaakte cadeauEr zijn veel verschillende verhalen over de oorsprong van Valentijnsdag. Ze hebben echter allemaal één ding gemeen - liefde! Of het nu het verhaal is van Cupido en de duiven, of St. Valentijn en de priesters, liefde is de kern van deze speciale dag. 

Valentijn niet alleen over liefde of romantiek: het is ook een kans om je vrienden en familie te laten zien hoezeer je hen waardeert, zelfs als ze niet je belangrijkste partners zijn.

Handgemaakte Bad & Lichaam Cadeau
Valentijn's Cadeau
Valentijn's Cadeau

 
Example blog post
Example blog post
Example blog post