Chakra: de positieve energie binnenin je

Heb je moeite om boosheid los te laten of sociaal te zijn? Het is mogelijk dat je hartchakra uit balans is. Zou je willen dat er iemand in je leven was en voel je je alleen? Geef je kroon chakra wat speciale aandacht. Ben je dankbaar, positief en energiek? Wil je alleen maar goede dingen en positiviteit in je leven aantrekken? Een gezonde balans van chakra-energie is essentieel voor een gelukkig leven.

In het algemeen verwijst chakra naar de energiecentra in het menselijk lichaam. Maar wat doet het? Hoe kan chakra verbeterd en versterkt worden? Dit zijn allemaal geweldige vragen.

Om ze te beantwoorden, moeten we bij het begin beginnen: wat is chakra-energie precies en hoe kan het voor goede doelen worden gebruikt? Ontdek dit alles en meer in deze blogpost over de basisprincipes van chakra-energie.

De grondbeginselen van Chakra-energie

Chakra is een Sanskriet woord, dat "wiel" of "draaien" betekent. Het is een oud concept in Indiase religies en filosofieën dat te maken heeft met energie.

Chakra-energie vormt zich overal om ons heen en in ons. Er is chakra-energie binnen in je. Het is er altijd, stilletjes op de achtergrond. De chakra's spelen een rol in het helpen van ons functioneren gedurende de dag.

Het chakrasysteem is een energiesysteem dat door ons hele lichaam loopt en alle subtiele energieën in ons lichaam controleert, die in verband staan met onze emoties.

Chakra is essentieel omdat het helpt bij de verbinding tussen onszelf en anderen. Wanneer ons chakrasysteem in balans is, voelen we ons meer verbonden en bewust, zowel mentaal als fysiek.

Wanneer een chakra geblokkeerd of uit balans is, kunnen symptomen zoals irritatie optreden.

Een Chakra dat geblokkeerd is

Een geblokkeerde chakra kan namelijk allerlei slechte dingen veroorzaken, waaronder fysieke pijn, negatieve gedachten, emotionele problemen, en spirituele problemen. Er zijn verschillende redenen waarom het chakra systeem belemmerd kan zijn. Begrijpen hoe je ze kunt deblokkeren en in balans houden is van cruciaal belang.

Hoeveel Chakra's zijn er?

chakrasysteem

 

 

Er wordt gezegd dat er zeven hoofdchakra's zijn. De chakra’s beginnen aan de basis van de ruggengraat en lopen op tot de kruin van het hoofd, maar er kunnen honderden kleinere zijn.

Elke chakra wordt geassocieerd met bepaalde fysieke gebieden in het lichaam, evenals mentale en emotionele toestanden. Bovendien correspondeert elk chakra met een specifieke kleur en trillingsfrequentie.

Er kunnen echter ook secundaire en tertiaire chakra's aanwezig zijn. Het energieveld van elke persoon is uniek, dus je kunt meer of minder dan zeven chakra's hebben. Het chakrasysteem vertegenwoordigd verschillende delen van ons leven, zoals carrière, familie of creativiteit.

 

Wat stelt elk chakra voor? 

1. De Wortelchakra - Muladhara

De Wortelchakra is de basis van je chakra systeem en is gerelateerd aan overlevingsinstincten, veiligheid en aarding.

wanddecor chakra

De kleur wortelchakra is rood en wordt geassocieerd met het Aarde-element.

Als deze chakra in balans is, voel je je lichamelijk gezond en veilig. Je bent geaard en stabiel, en in staat om op een gezonde manier met stress om te gaan.

Wat is de zetel van de Wortelchakra?

De Wortelchakra bevindt zich aan de basis van je ruggengraat. Het is verbonden met onze bekkenbodem en werkt samen met de Heiligbeenchakra, die de functies van het voortplantingssysteem regelt.

Een geblokkeerde Wortelchakra

De wortelchakra is geblokkeerd als we ons niet veilig en zeker voelen. We kunnen ons zorgen maken over geld, onze gezondheid of zelfs over oud worden. Iemand met een onevenwichtige wortelchakra voelt zich onveilig in de wereld en heeft een gevoel van kwetsbaarheid dat hij nooit helemaal kan negeren.

2 – Heiligbeen Chakra – Svadisthana

Dit chakra heeft te maken met zelfvertrouwen, creativiteit, inspireren en plezier.

Als dit energiecentrum in balans is, kun je je gesterkt voelen op alle gebieden van het leven: mentale helderheid brengt succes op het werk, waardoor je gemakkelijker doelen kunt bereiken. Door je fysieke gezondheid en vitaliteit kun je ten volle van je leven genieten; en positieve relaties geven je een gevoel van veiligheid en erbij horen.

Muurdecoratie Chakra Mandala

De Heiligbeenchakra wordt geassocieerd met de kleur oranje, de vibratie van angst, en het element water.

Wat is de zetel van de Heiligbeenchakra?

De Heiligbeenchakra bevindt zich net onder de navel en regelt je emoties, instincten en seksualiteit.

Een geblokkeerde Heiligbeenchakra

Als deze chakra geblokkeerd is of niet in balans, kunnen symptomen als gevoelens van leegte of waardeloosheid, verslavingen en dwangneuroses, en een gebrek aan creativiteit kunnen zich manifesteren.

3 – Navel Chakra – Manipura 

Deze chakra heeft te maken met kracht.

Als dit energiecentrum in orde is, kun je je zowel intellectueel als fysiek krachtig voelen: geestelijke helderheid bevordert succes op het werk; lichamelijk welzijn stelt je in staat ten volle van het leven te genieten; en goede relaties geven je een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Wanddecoratie Chakra Mandala

De navel chakra wordt geassocieerd met de kleur geel, de vibratie van woede, en het element vuur.

Wat is de zetel van de Navelchakra?

De navel chakra bevindt zich in de maagstreek en is verantwoordelijk voor je zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Een geblokkeerde Navelchakra

Wanneer deze chakra geblokkeerd is of niet in balans, kunnen symptomen zoals schuld- of schaamtegevoelens, perfectionisme en chronisch piekeren zich manifesteren.

4 – Heart Chakra – Anahata

Deze chakra heeft te maken met relaties, verandering en groei.

Als dit energiecentrum in balans is, kun je je verbonden voelen: geestelijke helderheid maakt het makkelijker om dingen objectief te zien; lichamelijke gezondheid geeft je de kracht om voor jezelf op te komen; en positieve relaties geven je de vrijheid om te groeien.

Chakra Mandala Homedecor

Het hartchakra wordt geassocieerd met de kleur groen, de vibratie van liefde, en het element lucht

Wat is de zetel van de Hartchakra?

Het hartchakra bevindt zich in het midden van je borstkas en regelt zowel de liefde voor jezelf als het mededogen met anderen

Een geblokkeerde Hartchakra

Wanneer deze chakra geblokkeerd is of niet in balans, kunnen symptomen zoals zelfhaat, gebrek aan vertrouwen in anderen of jezelf, wrok tegen autoriteitsfiguren (ouders, leraren), en gevoelens van isolement kunnen zich manifesteren.

5 – Keelchakra – Vishuddha

Deze chakra heeft te maken met zelfexpressie.

Als dit energiecentrum in balans is, kun je je waarheidsgetrouw voelen: mentale helderheid maakt eerlijke gesprekken mogelijk; fysieke gezondheid geeft je de moed om je mening te geven; en positieve relaties maken het gemakkelijker om jezelf te zijn.

Chakra Mandala Wanddecoratie

De keelchakra wordt geassocieerd met de kleur blauw, de vibratie van waarheid, en het element ether.

Wat is de zetel van de Keelchakra?

De keelchakra bevindt zich in het keelgebied en regelt de communicatie.

Een geblokkeerde Keelchakra

Wanneer deze chakra geblokkeerd of uit balans is, kunnen symptomen als angst om voor jezelf op te komen, liegen, roddelen, en indirect zijn zich manifesteren. 

6 – Voorhoofd Chakra – Ajna

Dit chakra heeft te maken met verbeelding, wijsheid, positiviteit, innerlijke rust en kennis.

Als dit energiecentrum in harmonie is, kun je helder van geest zijn en positieve energie aantrekken: geestelijke helderheid maakt spirituele ontwikkeling mogelijk; lichamelijke gezondheid geeft je gemoedsrust; Hoe meer positieve verbindingen we hebben, hoe groter onze instincten worden.

chakra Mandala wanddecoratie

De voorhoofd chakra wordt geassocieerd met de kleur violet, de vibratie van verlichting, en het element ether.

Wat is de zetel van de Voorhoofdchakra?

De voorhoofd chakra bevindt zich in het midden van je voorhoofd en regelt de intuïtie.

Een geblokkeerde Voorhoofdchakra

Wanneer deze chakra geblokkeerd is of niet in balans, kunnen symptomen zoals waanbeelden, negatieve energie en hallucinaties zich manifesteren.

7 – Kroon Chakra – Sahasrara

Deze chakra heeft te maken met toegang tot universele kennis, wijsheid.

Als dit energiecentrum in balans is, kun je een heldere geest hebben: geestelijke helderheid maakt spirituele ontwikkeling mogelijk; lichamelijke gezondheid geeft je gemoedsrust; positieve gedachten versterken je verbinding met God.

chakra mandala homedecor

De kroon chakra wordt geassocieerd met de kleur wit, de vibratie van volledige vreugde en liefde, en het element alles.

Wat is de zetel van de Kroonchakra?

De kroonchakra bevindt zich boven op je hoofd en regelt de verbinding met God, kosmische energie.

Een geblokkeerde Kroonchakra

Wanneer deze chakra geblokkeerd is of niet in balans, kunnen symptomen zoals frustratie zich manifesteren en negatieve energie.

De kruinchakra heeft te maken met dat gevoel dat je krijgt wanneer alles in je leven precies voelt waar het zou moeten zijn.

Hoe kan chakra verbeterd en versterkt worden?

Er zijn verschillende manieren om chakra's te verbeteren en te versterken.

Een van de beste manieren om positieve energie en positieve dingen aan te trekken is door middel van yoga. Yoga is één manier om je energiestroom te verbeteren. Met regelmatige oefening zul je heel snel resultaten zien en positiever zijn.

Meditation to the groove

Meditatie, positieve energie en affirmaties, gebed kunnen je ook helpen dit energiecentrum te versterken. Een andere veelgebruikte techniek voor het verbeteren/versterken van de chakra's is Reiki.

Een andere manier om je positieve energie bij je thuis of in je kantoor te brengen en je Chakra in balans te houden is met Chakra's en mandala's, zoals de handgeweven Chakra 3D Mandala van Selen Parman. De Godsoog (of Ojo de Dios in het Spaans) is een spiritueel en votief object gemaakt door een design te weven op een houten kruis.

chakra mandala homedecor wanddecor muurdecor

Onze madeathand mandala’s komen in kleurrijke ontwerpen. Ze zijn geweldig om je huis mee te decoreren en ze stralen positieve energie uit in de ruimte.

We hopen dat deze richtlijnen je geholpen hebben om meer te leren over hoe je je Chakra's voortdurend op een positieve manier kunt veranderen. Zo ja, vergeet dan niet om dit geluk te delen met je vrienden!

 


Example blog post
Example blog post
Example blog post