Het verborgen verhaal van hoe zwarte vrijdag werd uitgevonden

Zwarte Vrijdag wordt beschouwd als het onofficiële begin van de kerstinkopen. Het is een dag waarop iedereen kan profiteren van grote kortingen en unieke aanbiedingen. Black Friday vindt zijn oorsprong in Amerika, waar het elke vrijdag na Thanksgiving werd gevierd - maar nu wordt het over de hele wereld op verschillende dagen gevierd.

Er wordt geschat dat er elk jaar meer dan $50 miljard aan goederen wordt verkocht op zwarte vrijdag, wat het een van de drukste winkeldagen van het jaar maakt. Gemiddeld geven Amerikanen rond de $200 per persoon uit tijdens deze dagen, terwijl Canadezen gemiddeld $600 CAD per persoon uitgeven en de Nederlanders rond 600 euro.

Hoe het ook zij, uit onderzoek blijkt dat zwarte vrijdag meer klanten trekt dan een gewone vrijdag. Black Friday is zelfs de drukste winkeldag van het jaar in heel veel landen.

De oorsprong van zwarte vrijdag

Over de oorsprong van "zwarte vrijdag" wordt getwist, er zijn veel theorieën over hoe Black Friday aan zijn naam komt, maar een populaire theorie stelt dat omdat mensen de hele week op deze dag hebben gewacht, ze op die dag "in het zwart" waren (d.w.z. geen geld uitgaven).

Een andere interessante theorie is dat de dag na Thanksgiving traditioneel de drukste winkeldag was tijdens de kerstperiode, en na verloop van tijd werd deze dag bekend als "zwarte vrijdag" omdat winkels hun rekeningen "zwart" maakten voor het jaar - dat wil zeggen, winst maakten.

Er zijn echter een aantal intrigerende theorieën over deze consumententrend: Zwarte Vrijdag was oorspronkelijk ontworpen om bedrijven hun voorraden te laten opruimen als een dag na Thanksgiving.

Een interessant theorie over hoe dit shopping-fenomeen tot leven is gekomen, is gebaseerd op een beroemd verkeersprobleem dat gebeurde in Philadelphia. De politieagent die destijds de term "zwarte vrijdag" bedacht, was Joe Martin, en zijn idee over de oorsprong van deze winkeldag is gebaseerd op een verkeersopstopping die ontstond toen mensen na Thanksgiving in de rij gingen staan voor de winkels.

Lange rijen; plezier in overvloed

Wat vind je van deze laatste nogal bizarre theorie? Black Friday is een van de populairste dagen van het jaar vanwege de lange rijen. Mensen staan in de rij om iets van hun gading te bemachtigen - en het is ook nog eens een enorme consumptie gekte!.

Als je niet van het idee houdt om uren te wachten in een rij, wees gerust. Black Friday is tegenwoordig niet alleen voor fysieke winkels; je kunt ook online winkelen. Wat je ook zoekt, er is vast wel een website die zowel kortingen als gemak biedt.

Op zoek naar het perfecte kerstcadeau?

Alles wat je nu hoeft te doen is online gaan en uitzoeken wat je wilt. Je kunt het zelfs als kerstcadeau versturen aan wie je maar wilt. Winkelen via het internet is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Er zijn veel redenen waarom mensen Black Friday leuk vinden, en er zijn veel theorieën over de oorsprong van "zwarte vrijdag", eén ding blijft echter onveranderd: het is de ideale tijd om kerstcadeaus te kopen omdat het klanten over de hele wereld fantastische aanbiedingen en kortingen biedt.

Als je op zoek bent naar de beste aanbiedingen op Black Friday, dan is dit zeker waar je ze kunt vinden. Wil je het perfecte kerstcadeau geven, maar weet je niet wat je moet kopen? Het kan moeilijk zijn om het perfecte cadeau voor Kerstmis te vinden. Wij hebben je leven makkelijker gemaakt met de speciaal op maat gemaakte kerstpakketten waar iedereen zeker blij van wordt.


Example blog post
Example blog post
Example blog post